Προετοιμασία για χειρουργική επέμβαση

 

Αν το παιδί σας πρόκειται να χειρουργηθεί παρακαλούμε έχετε υπόψη τα παρακάτω :

- δεν πρέπει να είναι κρυωμένο, να μην έχει ακροαστικά, βήχα, συνάχι, έμετο ή διάρροια τουλάχιστον δυο εβδομάδες πριν το χειρουργείο και να μην έχει πυρετό την προηγούμενη ημέρα ή την ημέρα του χειρουργείου

- πρέπει να έχουν περάσει 30 ημέρες από την ημέρα που εμφανίστηκε κάποιο λοιμώδες νόσημα (ανεμοβλογιά, ιλαρά, ερυθρά, κ.α.) και 20 ημέρες από οποιοδήποτε εμβολιασμό.

- αν έχει κάποιο χρόνιο νόσημα (βρογχικό άσθμα, παθήσεις θυρεοειδούς, επιληψία, διαβήτη, καρδιολογικά προβλήματα, αλλεργίες, αναιμία, κ.α.) ή παίρνει φάρμακα παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους αναισθησιολόγους από 8:00 έως 14:00 στο 210 746-7214

- την ημέρα της χειρουργικής επέμβασης, το παιδί θα πρέπει να είναι τελείως νηστικό (δεν πρέπει να φαει τίποτα ούτε να πιει). Ο χρόνος της νηστείας εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού. Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλούμε ρωτήστε την προϊσταμένη-νοσηλεύτρια.

Σας παρακαλούμε να ακολουθήσετε τις οδηγίες πριν το χειρουργείο, διαφορετικά η χειρουργική επέμβαση του παιδιού σας θα αναβληθεί.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να φέρετε το παιδί σας στην προγραμματισμένη ημερομηνία, παρακαλούμε να μας ειδοποιήσετε έγκαιρα στο 210 779- 5757.