ΠΑΙΔΟ-ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική Τηλ: +30 2132013308,
e-mail:orl@paidon-agiasofia.gr
Ακουολογικό Τμήμα Ακουολογικό Τμήμα Τηλ: +30 21 3201 3681-2
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ
ΕΠΙΜEΛΗΤΡΙΑ Α΄
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΣΟΦΙΑ, MD, MSc, PhD(c)
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α΄ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, MD, MSc, PhD
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β’ ΒΑΖΑΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ MD,
ΒΛΑΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ MD, PhD
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΕΛΕΝΗ MD
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β’  (ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ) ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑ, MD, MSc
ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, MD
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, MD, PhD
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΤΣΗ, τηλ: +30 21 3201 3309

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Η ΩΡΛ Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη στην Ελλάδα, αποκλειστικά για μικρούς ασθενείς. Η κλινική μας αποτελεί κέντρο αναφοράς εξυπηρετώντας ασθενείς όχι μόνο από την χώρας μας αλλά και από την ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η υψηλή εξειδίκευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και η μακροχρόνια αφοσίωση στο έργο μας εξασφαλίζουν την αντιμετώπιση όλου του φάσματος της παιδο-Ωτορινολαρυγγολογικής παθολογίας σε υψηλό επίπεδο κατά τα διεθνή πρότυπα.
Η κλινική μας έχει σημαντικό επιστημονικό έργο και συμμετέχει ενεργά στην διδασκαλία της Ωτορινολαρυγγολογίας των φοιτητών της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών.

ΑΚΟΥΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Στο Ακουολογικό Τμήμα αξιολογούνται και αντιμετωπίζονται διαταραχές ακοής σε βρέφη, παιδιά και εφήβους, μέσω εξειδικευμένων ακοολογικών εξετάσεων. Έχει πάνω από 2.000 προγραμματισμένες επισκέψεις ετησίως. Παρέχονται συμβουλές στους γονείς και προτείνονται τρόποι αντιμετώπισης της βαρηκοΐας. Διενεργείται πλήρης ακουολογικός έλεγχος ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, με ή χωρίς αναισθησία: Τυμπανομετρία, Μέτρηση Ακουστικών Αντανακλαστικών, Παροδικές ΠροκλητέςΩτοακουστικές Εκπομπές (TEOAEs), Ακουστικά Προκλητά Δυναμικά (ABR), Ακουστικά Προκλητά Δυναμικά Συνεχούς Ερεθίσματος (ASSR), Τονικό Ακουόγραμμα και Τονικό Ακοόγραμμα Ελεύθερου Πεδίου.