ΠΑΙΔΟ-ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική Τηλ: +30 2132013308,
e-mail:orl@paidon-agiasofia.gr
Ακουολογικό Τμήμα Ακουολογικό Τμήμα Τηλ: +30 21 3201 3681-2
e-mail : audiolog @paidon-agiasofia.gr
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
ΕΠΙΜEΛΗΤΗΣ Α΄ ΕΣΥ
ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, MD, MSc, PhD
ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ Α΄ ΕΣΥ ΒΑΖΑΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ MD
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β’ ΕΣΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑ, MD, MSc
ΚΑΡΑΚΑΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, MD
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β’ ΕΣΥ (ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ) ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, MD
ΚΑΝΙΟΥΡΑ ΕΥΤΥΧΙΑ, MD
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΩΡΛ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΤΣΗ τηλ: +30 21 3201 3309

ΣΚΟΠΟΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ/ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Η ΩΡΛ Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη στην Ελλάδα, αποκλειστικά για μικρούς ασθενείς. Η κλινική μας αποτελεί κέντρο αναφοράς εξυπηρετώντας ασθενείς όχι μόνο από την χώρας μας αλλά και από την ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η υψηλή εξειδίκευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και η μακροχρόνια αφοσίωση στο έργο μας εξασφαλίζουν την αντιμετώπιση όλου του φάσματος της παιδο-Ωτορινολαρυγγολογικής παθολογίας σε υψηλό επίπεδο κατά τα διεθνή πρότυπα.
Η κλινική μας έχει σημαντικό επιστημονικό έργο και συμμετέχει ενεργά στην διδασκαλία της Ωτορινολαρυγγολογίας των φοιτητών της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών.

ΑΚΟΥΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Το Ακοολογικό Τμήμα ασχολείται με την διάγνωση της βαρηκοΐας , μέσω εξιδικευμένων εξετάσεων , την αποκατάσταση και την συνεχή παρακολούθηση( follow up) των παιδιών με κάθε μορφής και βαρύτητας βαρηκοΐας. Ο αριθμός τους ανέρχεται περίπου 2.000 παιδιά το έτος.
Επίσης , την λογοπεδική εκτίμηση και παρακολούθηση και την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους , μέσω της λειτουργίας της διεπιστημονικής ομάδας.
Οι ακοολογικές εξετάσεις όπως τυμπανόγραμμα, ωτακουστικές εκπομπές , προκλητά δυναμικά εγκεφαλικού στελέχους ,πραγματοποιούνται με φυσικό ύπνο ή με φαρμακευτική καταστολή και αναισθησία, όταν αυτό απαιτείται. Επίσης, με την συνεργασία των παιδιών, γίνεται το ακουόγραμμα.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην πρώιμη διάγνωση (μέχρι την ηλικία των 6 μηνών) και αποκατάσταση της παιδικής βαρηκοΐας ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Για το λόγο αυτό, υπάρχει άμεση συνεργασία με τις μονάδες προώρων αλλά και τα παιδιατρικά τμήματα.
Επίσης, συνεργαζόμαστε με την παιδοψυχιατρική κλινική , τις ογκολογικές κλινικές , την μεσογειακή αναιμία στα πλαίσια διάγνωσης και παρακολούθησης των παιδιών τους .
Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής και επιστημονικής δραστηριότητας του τμήματος, είναι η εκπαίδευση και η ειδίκευση των ΩΡΛ γιατρών , σε ακοολογικά θέματα καθώς επίσης η δημοσίευση άρθρων σε έγκαιρα επιστημονικά περιοδικά και η παρουσίαση εργασιών σε συνέδρια.